TRANSPLANT PULMONAR – 1 AN


Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București


COMUNICAT DE PRESĂ, 18 aprilie 2019


Primăria Capitalei: Bilanț de succes în doar un an de la prima operație de transplant pulmonar realizată la Spitalul Sfânta Maria din Capitală! Echipa de chirurgi de la singura unitate medicală din țară care efectuează astfel de intervenții chirurgicale a reușit 6 operații de transplant pulmonar!
Astăzi, 18 aprilie, se împlinește un an de când la Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, s-a efectuat primul transplant pulmonar din România. Potrivit medicilor, beneficiarul, Mugurel Amariței este în prezent într-o stare de sănătate excepțională, face sport și a luat în greutate. De atunci, echipa medicală de la Spitalul Clinic Sfânta Maria a mai efectuat încă cinci operații reușite de transplant pulmonar. Cei șase bolnavi care au fost supuși intervenției se simt bine, în funcție de data la care a avut loc transplantul aceștia aflându-se în stadii diferite de recuperare.

Primarul General, Gabriela Firea: „Mă bucur foarte mult că, împreună, am putut demonstra că putem realiza și în România astfel de intervenții chirurgicale! Investițiile Primăriei Capitalei în spitalele pe care le administrează iată că dau roade, se realizează premiere medicale naționale, iar medicii excepționali care lucrează în aceste unități medicale au un cadru de lucru modern, cu aparatură de ultimă generație și condiții asemănătoare spitalelor din întreaga Europă. Doresc să mulțumesc atât managerului acestui spital, dr. Narcis Copcă, precum și echipei medicale conduse de şeful Centrului de transplant pulmonar din Hanovra, Igor Tudorache, datorită cărora transplantul pulmonar în România a devenit o intervenție chirurgicală ‘obișnuită’, după cum a afirmat acesta”.

De asemenea, Spitalul Clinic ”Sfânta Maria”, administrat de Primăria Capitalei prin ASSMB, singurul centru din România acreditat pentru realizarea transplantului pulmonar, a primit anul trecut diploma de onoare în cadrul celei de-a 14-a ediții a Zilei Naționale a Transplantului din România pentru susținerea activității de transplant hepatic, dar, în primul rând, pentru inițierea programului de transplant pulmonar în România.


Lasa un cometariu

16 + 6 =TRANSPLANT PULMONAR – 1 AN