Compartimentul de Chirurgie Plastică a fost înființat datorită complexității patologiei abordate de către medicii celorlalte specialități medicale și chirurgicale între care există o strânsă colaborare interdisciplinară.

În ultima perioadă compartimentul a avut un trend ascendent prin cresterea numarului și complexității intervențiilor chirurgicale.

Accesul pacienților la serviciul de chirurie plastica a fost facilitat prin programul zilnic de consultații desfășurat în Ambulatorul de specialitate și prin reducerea timpului de așteptare atât pentru diagnostic cât și pentru tratament și monitorizare postoperatorie.

ACTIVITATE MEDICALĂ

Cele mai frecvente cazuri tratate sunt reprezentate de tumorile benigne și maligne ale pielii , țesutului subcutanat, muscular. De asemenea în cadrul compartimentului este tratată frecvent patologia chirurgicală a mâinii (sindroame de compresie nervoasă, boala Dupuytren, sechelele posttraumatice, chirurgia mâinii reumatice).

Reconstrucțiile la nivelul capului și gâtului după îndepărtarea tumorilor din această regiune - se efectuează frecvent reconstrucții ale feței , nasului, urechilor, buzelor, pleopapelor. Reconstrucțiile defectelor complexe de părți moi  rezultate în urma exciziei unor formațiuni tumorale se realizează în colaborare cu celelalte sepcialități chirurgicale.

Reconstrucțiile microchirurgicale ce implică refacerea continuității nervilor și a vaselor de sânge sub microscop operator sau lupe se adresează pacienților cu traumatisme ale extremităților și a celor cu rezecții tumorale complexe.

Reconstrucțiile la nivelul membrului inferior sunt efectuate după traumatisme, infecții sau în urma exciziei unor tumori de părți moi. Sechelele postarsură sunt tratate pentru a îmbunătați calitatea vieții pacienților.