Sectia Reumatologie
Reumatologia, ca parte a Medicinei Interne, este unul dintre multiplele departamente ale Spitalului Clinic “Sf. Maria”, bine cunoscut in toata tara pentru activitati medicale complexe cu rezultate bune.
Printre scopurile Sectiei Reumatologie a Spitalului Clinic “Sf. Maria” este diagnosticul precoce al bolilor reumatice care permite tratament precoce cu rezultate optime pentru pacienti.
Dragi vizitatori,
Pentru a asigura siguranța și confortul pacienților noștri, vă informăm că PROGRAMUL DE VIZITĂ în cadrul spitalului nostru este următorul:
• LUNI - VINERI: 15:00 - 19:00
• SÂMBĂTĂ - DUMINICĂ: 10:00 - 16:00
Consultanță Second Opinion în Terapia Biologică
Pacienții care necesită inițierea terapiei biologice pentru afecțiuni reumatice (poliartrită reumatoidă, spondilartrită, artrită psoriazică, lupus eritematos sistemic, vasculite, boală Still) pot beneficia de consultanță de specialitate oferită de Dr. Mădălina Roșu, medic primar reumatolog.
Pentru detalii și programări, vă rugăm să trimiteți mail la reumatologie@spitalsfmaria.ro
Informații utile despre internarea în regim de spitalizare continuă
Internările cu programare se fac zilnic (luni-vineri) în intervalul orar 7.30-9.00. În funcție de numărul pacienților care vor fi internați, intervalul se poate prelungi. De asemenea, în funcție de internările de urgență, pot exista situații în care este necesară amânarea internării; personalul secției va acționa pentru soluționarea situațiile apărute.
Pentru internările cu programare este necesar să prezentați:
-biletul de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist;
-cardul de sănătate
-adeverința de la serviciu din care să reiasă numărul de zile de concediu medical efectuate, în cazul în care se solicită concediu medical.
Pacienții sunt rugați să aducă toate documentele medicale anterioare, în vederea stabilirii diagnosticului și tratamentului.
Pacienții cu boli cronice sunt rugați să aibă la ei tratamentul administrat la domiciliu pentru a Evita eventuale discontinuități.
Informații utile pentru pacienții internați în regim de spitalizare de zi
Internările cu programare se fac zilnic (luni-vineri) în intervalul orar 7.30-9.00. În funcție de numărul pacienților care vor fi internați, intervalul se poate prelungi.
Pentru internările cu programare este necesar să prezentați:
-biletul de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist;
-cardul de sănătate
-adeverința de la serviciu din care să reiasă numărul de zile de concediu medical efectuate, în cazul în care se solicită concediu medical.
Pacienții sunt rugați să aducă toate documentele medicale anterioare, în vederea stabilirii diagnosticului și tratamentului.
Precizăm că au prioritate urgențele medicale și pacienții internați în regim de spitalizare continua. Acest lucru poate determina timpi de așteptare mai mari pentru evaluarea unui caz cu spitalizare de zi.
Pacienții sunt invitați în sala de așteptare sau în zona de spitalizare de zi până când vor fi preluați de către personalul secției.
ACTIVITATE MEDICALĂ
Activitatea Sectiei Reumatologie include diagnosticul, tratamentul si monitorizarea pacientilor suferind de boli reumatice inflamatorii si degenerative.
Cele mai frecvente boli inflamatorii sunt reprezentate de: poliartrita reumatoida, spondilartritele, lupusul eritematos sistemic, vasculitele, in timp ce conditiile degenerative precum artroza si osteoporoza, sunt cele mai frecvent recunoscute.
Daca aceasta este categoria de pacienti care se adreseaza departamentului nostru, spitalul ofera toata facilitatile pentru teste imunobiologice (determinare de autoanticorpi) si investigatii imagistice (ecografie musculo-scheletala, tomografie computerizata, rezonanta magnetica, densitometrie osoasa).
Daca ne uitam la baza de date a departamentului nostru, noi putem vedea pacienti transferati de doctori de variate specialitati din toate regiunile tarii si chiar romani locuind in strainatate; multipli specialisti sunt implicati in acest act medical deoarece bolile reumatice afecteaza variate organe si sisteme in grade diferite si astfel munca in echipa devine obligatorie pentru binele pacientilor nostri.
Printre scopurile Sectiei Reumatologie a Spitalului Clinic “Sf. Maria” este diagnosticul precoce al bolilor reumatice care permite tratament precoce cu rezultate optime pentru pacienti si pret scazut pentru spital.
Este foarte important de subliniat ca Sectia Reumatologie a Spitalului Clinic “Sf. Maria” foloseste terapii biologice pentru unele cazuri non-responsive la terapii conventionale; pacientii la care terapiile biologice au fost prescrise sunt strict monitorizati in ceea ce priveste eficacitatea si siguranta acestor medicamente.
Medicii Sectiei Reumatologie sunt profesionisti foarte buni cu experienta vasta dobandita atat in tara cat si in strainatate, care si-au capatat incredere in actul medical si un concept excelent de a ingriji bolnavul pentru binele pacientilor.
Cercetarea medicala este o parte importanta si valoroasa a activitatii medicilor nostri, ilustrata prin articole publicate in reviste medicale sau prezentari sustinute la congrese medicale nationale si internationale.
Contributia lor la educatie medicala continua rezida, nu numai in prezentarile rezultatelor cercetarilor, dar si in activitatea lor zilnica cu studenti si rezidenti in sectia noastra, prezentand cursuri, conducand seminare si ghidandu-i pas cu pas pentru a deveni buni specialisti. Valoarea doctorilor nostri este recunoscuta de organizatii medicale nationale si internationale si joaca o parte activa in deciziile importante ale comunitatii de reumatologi din tara.
EDUCAȚIE
Clinica este recunoscută pentru pregătirea rezidenților în specialitățile de medicină internă și reumatologie. De mai bine de 20 ani, săptămânal se susțin sesiuni de dezbatere de cazuri clinice, prezentarea subiectelor medicale de actualitate și a articolelor recente.
Sunt susținute cursuri de ecografie muculoscheletală, radiologie și densitometrie. Cadrele didactice UMF Carol Davila sunt implicate în cercetarea clinică aplicată și contribuie la succesul obținut de către rezidenți prin câștigarea de burse internaționale EULAR (European League of Arthritis).
CERCETARE
În cadrul Clinicii funcționează centrul de cercetare RCRD (Research Center in Rheumatic Diseases) acreditat de mai bine de 15 ani cu multiple colaborări atât în plan intern cât și internațional.
Clinica face parte din grupul EUSTAR (EULAR Scleroderma Trials and Research Group) având experți în capilaroscopie și asigurând o abordare la cele mai ridicate nivele a pacienților cu sclerodermie.
De asemenea, reprezintă un centru de training european în ecografia musculoscheletală, în evaluarea osteoporozei fiind centru ISCD (International Society for Clinical Densitometry) susținând în ultimii 10 ani cursuri de pregătire a experților la care participă medici specialiști din toată țara.
Relatii / Informatii / Programari
Intervalul orar de functionare intre orele 09.00 – 15.00.
Email: reumatologie@spitalsfmaria.ro
Telefon: 0751.491.169
PENTRU CONSULTAȚIE SUNT NECESARE:
- Bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist
- Carte de identitate
- Card de sănătate
- Toate serviciile se efectuează numai cu programare prealabilă
Dragi Pacienți,
Vă informăm că ne confruntăm cu un volum neobișnuit de mare de apeluri telefonice. Sperăm să creștem cât mai rapid capacitatea de preluare a solicitărilor dumneavoastră.
Vă rugăm să parcurgeți cu atenție informațiile privind modalitățile de programare.
Facem tot posibilul să preluăm solicitările primite prin SMS.
În cazul în care nu primiți răspuns în MAXIM 3 ZILE la solicitările prin SMS vă rugăm să considerați că au fost depășite capacitățile noastre de preluare a solicitărilor.
Pentru urgențe, vă rugăm sa vă prezentați la o cameră de gardă.
VĂ RUGĂM SĂ RESPECTAȚI INTERVALELE ORARE ALOCATE APELURILOR.
Mulțumim pentru înțelegere!
Dr. Claudia Cobilinschi
- Medic primar reumatologie
- Asistent Universitar UMF „Carol Davila” București
- Doctor in stiinte medicale
- Competență ecografie musculoscheletală
Conf. Dr. Denisa Predețeanu
-Medic primar reumatologie
-Medic primar medicină internă
-Doctor in stiinte medicale
-Specialist în patologie osoasă hormono-metabolică
Dr. Roșu Mădălina
-Medic primar reumatologie
-Doctor in stiinte medicale
-Competență ecografie musculoscheletală
-Cercetător științific
Dr. Vlad Violeta
-Medic primar reumatologie
-Doctor in stiinte medicale
-Competență ecografie musculoscheletală
ASISTENT ȘEF: Asist. Marina Dumitru
-asistent medical generalist
Pârvu Cristina
- asistent medical generalist cu grad principal
Tivda Elena
- asistent medical generalist licențiat cu grad principal
Ganea Magdalena
- asistent medical generalist cu grad principal
Negrilă Mihaela
- asistent medical generalist cu grad principal
Tănăsie Florentina
- asistent medical generalist cu grad principal
Dinu Emilia
- asistent medical generalist cu grad principal
Tudorică Gabriela
- asistent medical generalist
Caramet Marinela
- asistent medical generalist