Transplant Hepatic

AL II-lea CENTRU DE TRANSPLANT HEPATIC DIN ROMANIA

HEPATIC

      Centru de Trasnplant Hepatic s-a infiintat in cadrul sectiei Chirurgie Generala II in anul 2014, sub acreditarea Agentei Nationale de Transplant si a Ministerului Sanatatii. Aparitia celui de-al II-lea centru de transplant hepatic s-a facut cu eforturi materiale considerabile sprijinite de Primaria Municipiului Bucuresti in cadrul centrului de cercetare in chirurgia hepatica din cadrul spitalului.

2009

    Infiintarea Centrului de Cercetare in Chirurgie in cadrul Spitalului Clinic Sf. Maria prin eforturile unei echipe tinere si ambitioase. Scopul principal era de a pune la punct un centru multidisciplinar chirurgical in rezolvarea cazurilor chirurgicale dificile din chirurgia hepato-bilio-pancreatic si oncologica majora. Acest centru este rezultatul firesc al dezvoltarii de noi subspecialitati chirurgicale pentru cresterea performantelor actului medical.

2010 – 2013

Renovarea sectiei chirurgicale la standard Europe, cu rezerve dotatate specificului chirurgical

 

Renovarea si dotarea blocului operator cu aparatura performanta si consumabile necesare chirurgiei de mare anvergura

 

Renovarea si dotarea sectiei de Terapie Intensiva pentru sustinerea activitatii chirurgicale specifice chirurgiei hepato-bilio-pancreatice si oncologice majore

 

Pregatirea personalului medical, medici si asistente; in acest scop s-au derulat prgrame de training in clinici chirurgicale de performanta din tara si din strainatate in domeniul chirurgie majore. S-a derulat un program experimental de 40 de cazuri de transplant hepatic la porcine, care a permis dezvoltarea tehnicilor de chirurgie hepatica, biliara si vasculara. Ulterior personalul medical a efectuat pregatire de specialitate in clinici de chirurgie cu traditie din Germania.

2014

Infiintarea celui de-al II-lea Centru de Transplant Hepatic in cadrul sectie de Chirurgie II, cu sprijinul si bazat pe experienta centrului de Transplant Hepatic din cadrul Institului Clinic Fundeni. Aparitia celui de-al II-lea centru a fost o consecinta a cresterii constante a numarului de donator la nivel national si de dezvoltare a programului de Transplant Hepatic, Spitalul Sfanta Maria fiind pregatit din toate punctele de vedere sa sustina programul de Transplant Hepatic.

In luna martie s-a efectuat primul transplant hepatic, iar in decursul anului 2014 centrul de Transplant Hepatic al spitalului “Sfanta Maria” a efectuat 17 interventii de transplant hepatic.