Sectia Clinica ORL

UNIVERSITATEA DE MEDICINA ȘI FARMACIE “CAROL DAVILA”

In anul 1973, prin ordinul Ministrului Sanatatii, Academician Theodor Burghele, a fost infiintata Sectia ORL si Chirurgie Cervico-faciala de la actualul Spital Clinic “Sfanta Maria”, Bucuresti. In anul 1994 devine Clinica Universitara, afiliata Facultatii de Stomatologie a UMF “Carol Davila”, sub conducerea domnului Prof. Dr. Dorin Sarafoleanu.

Actualmente Clinica ORL si Chirurgie Cervico-faciala din Spitalul Clinic “Sfanta Maria” este Centru de Excelenta in Chirurgia Endoscopica ORL al UMF “Carol Davila” Bucuresti, detine prioritatea nationala in chirurgia endoscopica a bazei craniului, spatiilor cervicale profunde si cailor lacrimale.

Este condusa de Prof. Dr Codrut Sarafoleanu, iar echipa are in componenta 9 medici specialisti si primari (4 cadre didactice ale UMF Carol Davila, 2 asistenti cercetare si 3 medici angajati cu norma intreaga la Spitalul Sfanta Maria).

In urma castigarii unui grant european pentru dezvoltarea infrastructurii de cercetare, acronim CESITO,, clinica beneficiaza de dotari la cele mai inalte standarde atat pentru investigatie clinico-paraclinica si tratamentul pacientilor cat si pentru formarea studentilor si medicilor rezidenti.

Este vorba de laboratorul de audiologie si vestibulologie (diagnostic si tratament al scaderilor de auz, ametelilor, tulburarilor de echilibru), somnologie (diagnosticul si tratamentul tulburarilor respiratorii in somn – apnee, sforait), olfactometrie (unicat in tara pentru diagnosticul afectiunilor mirosului), electromiografie laringiana si foniatrie (raguseli, recuperare foniatrica, paralizii nervoase ale laringelui,etc) si tulburarile de deglutitie (prioritate nationala).

Sectia Clinica organizeaza in fiecare an cursuri de pregatire universitara si postuniversitara avand ca preocupari chirurgia endoscopica ORL si de baza de craniu, chirurgia LASER ORL, chirurgia oncologica, urgentele ORL, tulburari ale aparatului acustico-vestibular, etc.

Aceste cursuri, onorate de participarea unor lectori de prestigiu din tara si strainatate, se adreseaza studentilor si medicilor ORL sau de alte specialitati.

Relatiile de colaborare academica cu clinici de prestigiu din Italia, Marea Britanie, Belgia, Germania, Franta, Israel au crescut vizibilitatea clinicii pe plan international, facilitand formarea profesionala a medicilor rezidenti si doctoranzilor prin implicarea in proiecte de cercetare comune, sau efectuarea de stagii de pregatire.

CERCETARE

PROIECTE DE CERCETARE SI STUDII DESFĂȘURATE IN SPITAL

1. A Randomized, 24-Week Treatment, Double-blind, Placebocontrolled Efficacy and Safety Study of Dupilumab Every Other Week, in Patients with Bilateral Nasal Polyposis on a Background Therapy with Intranasal Corticosteroids - Claudiu Manea, Neagu Amalia, Popescu Monica, Sanofi România SRL, 2017 – 2018

1. Proiectul PILLAR: Constituirea unui grup de lucru pentru colaborare științifică in vederea dezvoltării proiectelor de cercetare si a activității educaționale.

Centre participante:

1.Spitalul Clinic „Sfânta Maria” – Centrul CESITO, România; 2.Universitatea din Ljubljana, Slovacia; 3. Universitatea de Stat LEPL Tbilisi, Georgia; 4. Universitatea din Tuzla, Boznia si Hertegovina; 5. Spitalul de Pediatrie S.A.M.I.C „Prof. Dr. Juan P. Garrahan”, Argentina; 6. Institutul Tehnologic si de Studii Superioare Monterrey TEC Salud, Mexic; 7. Universitatea din Padova, Italia.

TELEFON

Relatii / Informatii / Programari  INTERENARE
Intervalul orar de functionare intre orele 09.00 – 15.00

Relatii / Informatii / Programari  CONSULTATII
Intervalul orar de programari: 14.00 – 16.00

ȘEF SECȚIE

Prof dr. Sarafoleanu Caius Codrut
medic primar ORL

ASISTENTĂ ȘEFĂ

Asist. Popescu Monica Alexandra

MEDICI

Dr. Dendrinos Artemis
medic primar ORL

Dr. Neagu Amalia Sofia
medic primar ORL

Șef lucrări dr. Musat Gabriela
medic primar ORL

Asist. univ. dr. Radu Lucia
medic primar ORL

Șef lucrări dr. Patrascu Elena
medic specialist ORL

Asist. univ. dr. Lupoi Daniel
medic specialist ORL

Dr. Melinte  Violeta Gabriela
medic specialist ORL

Dr. Tanase Ionut
medic specialist ORL

Dr. Anghel Alina
medic specialist ORL

ARTICOLE