Spitalul Clinic „Sfânta Maria” este o unitate sanitară publică de 303 paturi situată central (în sectorul 1 al capitalei pe Bvd. Ion Mihalache nr. 37-39, în apropiere de Piața Victoria), fiind în administrarea Primăriei Municipiului București prin A.S.S.M.B. A fost înființat în timpul regimului comunist în anii ’50 și cunoscut mult timp sub denumirea de “Spitalul Grivița”.
În ultimii ani, spitalul a beneficiat de reabilitarea clădirii și modernizarea completă a aparaturii, mediului și condițiilor de lucru, cu sprijinul Primăriei Sectorului 1 și al municipalității.
- Secția clinică de Medicină internă, din care:
-
- Compartiment oncologie medicală,
- Compartiment neurologie,
- Compartiment cardiologie;
- Secția clinică de Reumatologie;
- Secția clinică de Chirurgie generală I;
- Secția clinică de Chirurgie generală II, din care:
-
- Compartiment chirurgie plastică si micro-chirurgie reconstructivă,
- Compartiment chirurgie orală si maxilo-facială,
- Compartiment chirurgie toracică;
- Compartiment de urologie;
- Compartiment de Gastroenterologie;
- Compartiment de Pneumologie;
- Secția clinică ORL;
- Secția ATI;
- Spitalizare de zi;
- Laboratoare: analize medicale, radiologie si imagistică, explorări funcționale, anatomie patologică;
- Compartiment de primiri urgențe;
- Farmacie, bloc operator, sterilizare, transfuzii, CPCIN; compartimente de suport;
- Ambulatoriu integrat - cabinete: ekg, neurologie, psihologie, oftalmologie, ORL, dermato-venerologie, endocrinologie, medicină internă, reumatologie, fizioterepie, masaj, chirurgie generală, ginecologie.
Acreditari
Spitalul a îndeplinit condițiile de încadrare în categoria II conform ordinului MS nr.323/2011 de clasificare a spitalelor. În urma evaluării ANMCS în anul 2016, a obținut certificatul de acreditare nr.417/14.02.2017 valabil până în august 2021 și răspunde permanent cerințelor legale de monitorizare post-acreditare ale ANMCS. Unitatea este acreditată, respectiv reacreditată pentru efectuarea de transplant de țesuturi și organe (hepatic, pancreatic, pulmonar).
Patologia complexă care ni se adresează beneficiază de avantajul unor servicii de diagnosticare deosebite precum: ecografie Doppler, ecografie cardiacă, angiografie, RMN, tomografie computerizată, endoscopie rinosinusală, mamografie, fibroscopie, explorari digestive, bronhoscopie, laparoscopie.